Tervetuloa turkiseläinkasvatuksen asiantuntijoiden sivuille!


Vakuutusyhtiö ajaa vakiintuneen korvauskäytännön muutosta tarhaajien vahingoksi!

LähiTapiolan korvausmenettelystä tarhavakuutuksia koskien tulemme antamaan yksityiskohtaista tietoa kaikille suomen turkistuottajille tällä sivustollamme. Esim. Koko suomen turkistuotannon pentulaskennat ovat LähiTapiolan toimesta kyseenalaistettu korvausperusteiden pohjana jne... 

Markkinaraportti Pekingin turkismessut 14-17.1.2014 (.pdf)  

RAWFURS on yhteisö, jonka tavoitteena on hyödyntää turkistarhaajien työn edistymistä, sekä huomioida myös tulevien ostajien kulut sekä vähentää turkistarhaajien kustannuksia.

Yhteisön tavoite on saattaa tuottajat ja ostajat kauppatilanteeseen. Rawfurs yhteisölle turkistilat ovat täysin saman arvoisia riippumatta siitä Onko turkistila Sertifioitu, taikka ei Sertifioitu. Edellytyksenä kuitenkin on että turkistila toimii Suomen ympäristölain, sekä Suomen eläinsuojelulain puitteissa, sekä muutoinkin noudattaa toiminnassaan hyviä ja eettisiä periaatteita.

  

Rawfurs välittää tuotteen ostajan tarpeisiin vastaten koon ja laadun mukaan. Tämän toteutuessa ostaja saa tuoreen nahan huomattavasti edullisemmin  kuin nykyisellä menetelmällä.

 

Rawfurs yhteisö ei osta nahkoja itselleen eikä myy mitään eteenpäin. Rawfurs yhteisön tavoite ei ole maksimaalisen hyödyn tavoittelu itselleen. Rawfurs yhteisö ei tule järjestämään Huutokauppoja suomessa.

   

Rawfurs välittää tuotteen ostajan tarpeisiin vastaten koon ja laadun mukaan. Näin ollen ostaja voi saada nahat sen hetkisen tarpeen mukaan.

 

Käytännössä turkistarhaajat kasvattavat sadon siten, että sato on valmis joulukuussa ja sen jälkeen heti realisoitavissa rahaksi. Nykyisellä käytännöllä turkistarhaaja joutuu odottamaan pahimmassa tapauksessa jopa 10 kuukautta, että ketun nahan voi realisoida rahaksi. Tämä tarkoittaa, että nahkoja voidaan säilöä JOPA 10 kuukautta!

 

Toisin sanoen turkistarhaaja voi myydä nahan suoraan omalta turkistilalta huomattavasti alle huutokaupan vasarahinnan. Nahoitettavan pitkäkarvaisen tarhaeläimen elinkaari on noin 6 kuukautta jolloin se nahoitetaan siis joulukuun loppuun mennessä, ja on valmis kaupattavaksi. Nykyisen järjestelmän mukaan tuote saattaa päätyä myyntiin vasta seuraavan vuoden syyskuussa. Meillä ostaja saa tuotteen huomattavasti edullisemmin kuin nykyisien lukuisien välikäsien kautta.

TAVOITTEEMME ON:

Yksinkertaistaa kaupankäynti myyjän ja ostajan välillä, sekä panostaa asiakkaaseen ostajan/tarhaajan välillä. Käytäntö miellyttäisi sekä ostajaa, että myyjää. Tämä on siis kaupan käyntiä joka on jokaiselle osapuolelle miellyttävää, helppoa ja vaivatonta.

 

Nykyisen käytännön haitat

Turkistarhaajien näkökulmasta:
Tarhaajat joutuvat usein turvautumaan ulkopuoliseen rahoitukseen sen vuoksi, koska myytävän nahkaerän pituus venyy lähes kalenterivuoteen. Näin ollen rahoittaja perii korkoa luotolleen kulloisenkin korkotason mukaan, tarhaaja voi saada korkoa keskuskeittiöille sisään ostamalleen rehumäärälle ja  hyödyntää kulurakenteen kunkin tuotantokauden mukaan. Näin ollen hyöty maksimoituu siten, että NAHAT VOIDAAN MUUTTAA NOPEASTI RAHAKSI saadun kassavirran ansiosta, ja hyödyntää tulevan tuotantokauden rehumäärään. Tämä käytäntö sopii myös erittäin hyvin rehua valmistaville keskuskeittiöille.

 

Mistä korko koostuu?

Korko koostuu tarhaajille siten, että turkistarha varastoi nahkoja 12 kunnes ne tulee myydyksi. Niihin kohdistuva kustannus, esim rehukulut jotka ovat parhaimmassa tapauksessa jopa yli puolet nahan keskihinnasta, tarkoittaa suuria euromääriä tuotantokauteen ja sitä kautta myös KORKOKULUIHIN!

 

Monet turkistarhaajat ovat pettyneitä nykyiseen järjestelmään sen vuoksi, koska myytävä tuote on jo valmiina joulukuussa mutta huutokaupat ovat joulu-, huhti-, kesä- ja syyskuussa, jolloin uusi tuotantokausi on jo käynnissä.

Tarhaajan muut kustannukset koostuvat rehuhuollon lisäksi myyntipalkkioista, ja muista kuluista jotka määräytyy niin sanotusta vasarahinnasta.

- Sagamaksu
- Jäsenmaksu
- Provisio / kappalemaksu
- Ylisuurista ketuista sanktio / sakko maksu
- Vakuutusmaksu
- Siitosnaaras maksu

Uuden käytännön hyödyt

Turkistarhaajan näkökulmasta:
Silloin kun turkistarhaaja myy tuoreen tuotteensa välittömästi ilman välikäsiä suoraan ostajalle voi turkistarhaaja ostaa seuraavan vuoden satoa varten rehut etukäteen. Etukäteen rehut ostettuaan turkistarhaaja saa rahoilleen rehutehtailta korkoa, käteisalennuksen, sekä rahtialennuksen hyvityksineen. Esimerkkinä 100 000 euron rehuosto ennakkona merkitsee turkistarhaajalle nykyisellään noin 15000 - 17000 euron säästöä.  Sekä noin 6 000 € säästö siitä , kun rahoittaja ei pääse perimään korkoa tuosta lainasta, joka entisen mallin mukaan täytyisi ottaa.

Uuden käytännön hyödyt

Ostajan näkökulmasta:
Ostaja saa halutessaan viedä nahat välittömästi pois Suomesta tullaussopimuksella, ilman arvolisäveroa. Kun turkistarhaaja myy suoraan ostajalle tuotteensa , se tulee turkistarhaajalle niin edulliseksi ja vaivattomaksi, että jo yhden raakanahan yksilökohtainen alennus on hyvin merkittävä ja joustava.

 

*Emme rahoita tuotantoa / tarhaajia ns. ennakkorahoituksella vaan etsimme ostajan sekä myyjän ja toimimme juuri heidän ehdoillaan. Näinollen turkistarhaaja ei sitoudu ennakolta mihinkään eikä hänen tarvitse allekirjoittaa toimitussopimuksia.

 

Toimintamme on vasta alkamassa jota kehitämme parhaillaan käytännön tasolle. Mutta nyt jo olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta niin ostajien, kuin tarhaajienkien puolesta.

TERVETULOA MUKAAN RAWFURS YHTEISÖÖN!

Kävijälaskuri: kävijälaskuri